clear
جدیدترین اخبار
ما را در تلگرام دنبال کنید
near_me
ویژه
library_books
عصر شتابدهی
event
1398/09/19
edit
کد خبر : 16,043
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد:

رشد ۵۲ درصدی اختصاص تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان

rate_review
442 کلمه - زمان مطالعه: 2 دقیقه و 23 ثانیه
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد قابل توجه فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها، گفت: بالغ بر ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و استارت‌آپ در کشور وجود دارد و که اختصاص تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان ۵۲ درصد رشد داشت.

descriptionتوضیحات بیشتر

عصر آی.سی.تی، عبدالناصر همتی در بازدید از مجموعه‌های پارک علم و فناوری پردیس، از استارت‌آپ‌های مختلف در حوزه‌های تولید محتوا، بیمه و مالی، هوش مصنوعی، معماری و گردشگری بازدید و در خصوص فعالیت های آنان اظهار کرد: این شرکت‌ها در حال حرکت به سمت و سویی هستند که در اقتصاد کشورمان سهم قابل توجهی را کسب کنند؛ از این رو باتوجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و نیز پیگیری‌های دولت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه و حمایت از این شرکت‌ها، نظام بانکی نیز تلاش می کند که از شرکت‌های دانش بنیان و فعالیت‌های استارت آپ‌ها پشتیبانی کند. 

رئیس شورای پول واعتبار با اشاره به اهمیت و روند رو به رشد شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپی در اقتصاد کشور گفت: به شبکه بانکی توصیه می‌کنم برای تقویت این بخش مهم اقتصادی، در دستیابی آنان به نتایج مطلوب برای اقتصاد کشور تلاش بیشتری کنند.

کاهش وابستگی کشور به واردات با فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان

او از رشد ۵۲ درصدی اختصاص تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به ۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در اختیار این شرکت‌ها قرار گرفته است.در صورتی که حمایت‌هایمان را از این شرکت‌ها افزایش دهیم، به نتایج ارزشمندی دست می‌یابیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه فعالیت‌ شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند در کاهش وابستگی کشور به واردات موثر باشد، اظهار کرد: تلاش‌های بسیاری در زمینه تولید مواد اولیه حساس و نیز دارو انجام شده است اما در هر حال سالانه حدود ۳.۵ میلیارد دلار فقط ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات دارو و تجهیزات پزشکی تعلق می‌گیرد. البته علاوه بر این میزان، وارداتی نیز با سایر ارزها و منفک از ارز ۴۲۰۰ تومان نیز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی انجام می‌شود. باتوجه به این امر، چنانچه شرکت‌های دانش بنیان به کاهش واردات کمک کنند، پیشرفت موثری در کاهش وابستگی ما به ارز اتفاق می افتد.

کارخانه نوآوری آزادی؛ باز آفرینی فضای متروک

کارخانه نوآوری آزادی، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در فضای بالغ بر 18هزار و 500 متر مربع در غرب تهران ایجاد شد. تکمیل دومین کارخانه از این دست نیز در محله نوبنیاد تهران در مراحل پایانی کار قرار دارد.

فضای کارخانه نوآوری آزادی پیش از این یک کارخانه متروکه با نزدیک به 60 سال قدمت بودکه سابق بر این از آن به عنوان کارخانه‌ای برای تولید تولید الکترود جوشکاری استفاده می‌شد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یک طرح کلان اقدام به بازتعریف این محیط کرد و با مشارکت بخش خصوصی این فضای بلا استفاده را به کندوی برای حضور هزاران فعال فناور و محل جوشش استارتاپ‌ها بدل ساخت.

9 شتابدهنده و مرکز نوآوری در کارخانه نوآوری آزادی مستقر هستند. این مرکز از ظرفیت پذیرش 500 تیم استارتاپی برخوردار است و در چند ماهی که از شروع به کار رسمی آن می‌گذرد بیش از 1000 نفر از فعالان زیست بوم نوآوری کشور در آن استقرار یافته‌اند.

هر کدام از سوله‌های کارخانه به یک مرکز نوآوری و یا یک شتاب‌دهنده متعلق به بخش خصوصی اختصاص یافته است که یک فناوری  یا زمینه کاری خاص را به عنوان محور استارتاپ‌های مستقر در آن انتخاب کرده‌اند.

سلامت الکترونیک، گردشگری، تولید محتوا، نوآوری‌های مالی و بیمه‌ای، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء از جمله حوزه‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های مستقر در کارخانه نوآوری آزادی بر روی آن متمرکز شده‌اند.

نظرات (0)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
خبرنامه
با پیوستن به شبکه خبری عصر آی سی تی از آخرین اخبار روز فناوری اطلاعات و ارتباطات آگاه شوید.